بازگشت به زندگی بعد از خیانت

ارائه خدمات روانشناسی

بازگشت به زندگی بعد از خیانت

۲۵۴ بازديد

بازگشت به زندگی بعد از خیانت چگونه امکان پذیر است؟ خیانت از آفت‌های خاموش زندگی است که در یک لحظه حتی منجر به تضعیف رابطه می‌شود. تجربه بی‌مهری از سوی شریک زندگی را می‌توان همانند یک حکم اعدام احساسی تلقی کرد. بازسازی رابطه پس از خیانت اصلا آسان نیست اما گاهی دادن یک فرصت جبران می‌تواند شما را به زندگی با همسرتان برگرداند. شاید این موضوع در ابتدای خیانت، غیر ممکن به نظر برسد چراکه فردی که مورد خیانت واقع شده است، دارای درد شدیدی است و از شکستن قلبش رنج می‌برد. اما گاهی افراد پس از گذشت زمان تصمیم به بازگشت به زندگی بعد از خیانت را دارند و حتی حس می‌کنند که طرف مقابل را ببخشند. در ادامه به بایدها و نحوه انجام این کار پرداخته‌ایم، اما برای شروع دوباره حتما مشاوره خیانت دریافت کنید.

برای دریافت مشاوره در زمینه بازگشت به زندگی بعد از خیانت می‌توانید در هر زمان از روز برای مشاوره آنلاین با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگیرید.

 

منبع:  بازگشت به زندگی بعد از خیانت

مراحل بازگشت به زندگی بعد از خیانت

 

به عقیده روانشناسان، بازگشت به زندگی بعد از خیانت امکان پذیر است. با اینکه خیانت اعتماد در زندگی مشترک را از بین می‌برد و منجر به خشم و عصبانیت نسبت به شریک زندگی می‌شود، اما همواره روزنه‌های امید برای بازگشت به زندگی وجود دارد. برای اینکه اعتماد از بین رفته در رابطه مجدد بازسازی شود، باید مراحل بهبودی طی گردد که در ادامه پیرامون آن اطلاعات تکمیلی را ارائه کرده‌ایم. برای آشنایی بیشتر با انواع روابط فرازناشویی کلیک نمایید.

مرحله اول : انکار

اولین مرحله پس از مورد خیانت واقع شدن و از دست دادن اعتماد، انکار می‌باشد. در واقع شخصی که همسرش به او خیانت کرده است، خود را گم می‌کند و به گونه‌ای وانمود می‌کند که انگار اتفاقی نیافتاده تا اینگونه درد ناشی از اتفاق افتاده را کم‌تر احساس کند.

مرحله دوم : شناخت و درک خیانت

برای اینکه فرد بتواند مجدد خودش را بازسازی کند و به زندگی عادی برگردد، باید واقعیت را بپذیرد و باور کند که همسرش به او خیانت کرده است. پذیرش این واقعیت تلخ و دردناک است و نیازمند گذشت زمان طولانی می‌باشد. برای آشنایی با روش های درمان آسیب های خیانت کلیک کنید.

مرحله سوم : احساس درد و رنج

پس از پذیرش خیانت، موج دردناکی از رنج فرد را فرا می‌گیرد که تحمل این درد به مراتب از دردهای اولیه سخت‌تر است. روانشناسان بر این باور هستند که بهتر است فرد این مرحله را جدی و مهم در نظر بگیرد تا بتواند راهی برای بازگشت به زندگی پیدا کند.

مرحله چهارم : شروع خشم 

چهارمین مرحله در بازگشت به زندگی بعد از خیانت ، شروع خشم می‌باشد که به نوبه خود هم می‌تواند نیرویی محدودکننده و هم محرک باشد. گذر از این مرحله فرد را برای بخشش خیانت آماده‌تر می‌کند. در واقع فروکش کردن خشم بعد از مورد خیانت واقع شدن، سبب می‌شود که افراد تصمیم‌گیری بهتری داشته باشند.

مرحله پنجم : کنار گذاشتن توهمات

پس از اینکه درد خیانت کم‌تر می‌شود و احساس خشم نیز تا حد زیادی فروکش می‌کند، حال توهمات ذهنی از بین می‌روند و واقعیت‌های زندگی بیش از هر چیزی پررنگ‌تر هستند.

مرحله 6 : تغییر

بعد از رفع توهمات ذهنی و پذیرش وضعیت خود، تغییرات بسیاری در نگرش فرد ایحاد می‌شود. در این مرحله انتخاب با خود فرد است که تغییرات مثبتی داشته باشد و با رها کردن گذشته بر روی آینده خود متمرکز گردد و یا اینکه از افکار گذشته دست نکشد و فرصت زندگی کردن را از دست بدهد. 

تغییر مثبت برای بازگشت به زندگی بعد از خیانت ، این است که فرد دردهایی که کشیده است را رها کند و فرصت جدیدی برای زندگی کردن به خود بدهد.

حتما از صفحه اینستاگرام ذهن نو و کانال تلگرامی ذهن نو دیدن نمایید.

واکنش های هیجانی که افراد در مواجهه با خیانت از خود نشان می‌دهند

طبیعی است که مواجه شدن با خیانت، احساسات و هیجانات مختلفی را در افراد برانگیزد. خشم و عصبانیت یکی از اولین واکنش هایی است که افراد نسبت به این موضوع دارند. اما با گذشت مدتی این احساس کمرنگ تر شده و جای خود را به هیجانات دیگری می‌دهد.

برای مثال گاهی احساس انتقام گیری از خشم نشات گرفته و منجر می‌شود که افراد در این شرایط دست به کارهای عجیب و خطرناکی بزنند. یکی دیگر واکنش هایی که اغلب افراد در این شرایط دارند؛ نشخوار فکری است. چرا که زوجین شروع به فکر کردن در مورد اتفاقی که افتاده است به صورت مداوم می‌کنند و این موضوع عملکرد آنها را تا حد زیادی مختل خواهد کرد.

در این حالت بهتر است افراد در ابتدا احساسات و هیجانات خود را به درستی شناسایی کرده و در قدم بعدی محرک هایی را منجر به شکل گیری این احساسات می‌شوند را پیدا کنند.

تفاوت زنان و مردان در بازگشت به زندگی بعد از خیانت

این واکنش ها و به طور کلی حالات هیجانی که در مورد بازگشت به زندگی بعد از خیانت ایجاد می‌شوند؛ در مردان و زنان متفاوت هستند. در این قسمت به برخی از واکنش های رایج در مردان و زنان اشاره خواهیم کرد.

زنان در بیشتر موارد خود را سرزنش کرده و مردان دیگران را

برخی دیگر از زنان احساس غم، بی تفاوتی و بی ارزشی دارند؛ اما مردان احساس خشم و تحریک پذیری دارند.

زنان دچار دلواپسی شده ، ترس و ناامنی را تجربه می‌کنند و مردان عزت نفس خود را از دست می‌دهند.

مردان در این شرایط تمایلی به صحبت کردن ندارند؛ در صورتی که زنان این موضوع را با دیگران در میان می‌گذارند.

در این دوران ممکن است زنان در مورد برخی از رفتارها مثل غذا خوردن، خرید کردن و… دچار افراط شده؛ اما مردان در انجام فعالیت های جسمانی دچار زیاده روی می‌شوند.

بازگشت به زندگی بعد از خیانت با حضور فرزندان

سوالی که در برخی موارد مطرح می‌شود؛ این است که در صورت بازگشت به زندگی بعد از خیانت، آیا باید این موضوع را با فرزندان در میان گذاشت یا خیر! صحبت کردن در این مورد تا حد خیلی زیادی به سن فرزند و شرایط روانی او بستگی دارد.  در برخی موارد والدین بیش از حد فرزندان را درگیر مشکلات خود می‌کنند؛ که این موضوع می‌تواند آسیب زیادی به آنها وارد کند. در مورد خیانت بهتر است با فرزند خود اصلا صحبت نکنید. چرا که اینکار تاثیر زیادی بر دیدگاه او در مورد والدینش خواهد داشت.

آیا امکان بازگشت به زندگی بعد از خیانت وجود دارد؟

اولین احساسی که افراد پس از مورد خیانت قرار گرفتن دارند، این است که دچار عدم امنیت شده‌اند. داشتن تجربه خیانت سخت است و می‌تواند احساساتی شامل خشم، شوک، سردرگمی و عدم توانایی در فکر کردن برای اعتماد دوباره را به همراه داشته باشد.

در چنین شرایطی افراد باید در نظر داشته باشند که اشخاصی که با آن‌ها در ارتباط هستند، انسان‎های کاملی نیستند و ممکن است مرتکب خطا و اشتباه شوند و همه افراد به انتظارات خود از رابطه دو نفره نمی‌رسند. 

از نقاط عطف در بهبود روابط عاطفی، بخشش می‌باشد و بر عقیده روانشناسان میان بخشش و رضایت از زندگی رابطه مستقیمی وجود دارد. بخشیدن ضمن اینکه باعث سلامت روان می‌شود، می‌تواند کیفیت ارتباطات بین فردی را نیز افزایش دهد.

بازگشت به زندگی بعد از خیانت و بخشش طرف مقابل پس از از بین رفتن احساسات منفی همچون خشم و ناراحتی و ایجاد همدلی امکان پذیر است. البته لازم است اشاره کنیم که بخشش زودهنگام نیز می‎‌تواند احتمال تکرار خطا از سوی طرف مقابل را افزایش دهد. به هر حال بخشش خیانت یک انتخاب است و از سرگرفتن یک رابطه احساسی پس از خیانت غیر ممکن نیست و بخشش واقعی می‌تواند منجر به بازسازی دوباره یک رابطه شود. برای آشنایی با چگونگی بخشش خیانت کلیک کنید.

توصیه‌هایی در جهت فراموش کردن خیانت و بازگشت به زندگی

  • زخم‌های بر جامانده از خیانت در ناخودآگاه غوطه‌ور می‌شوند و پاکسازی آن‌ها کار سختی است؛ اما توصیه می‌شود با مراقبه و مدیتیشن سعی کنید خاطرات خیانت را دور بریزید.
  • سعی کنید طرف مقابل‌تان را ببخشید. بخشیدن را نباید با پذیرش رفتار غلط او اشتباه بگیرید؛ بخشیدن به این معنی است که از اتفاقات تلخ عبور کنید و برای اتفاقات خوب در آینده متمرکز شوید. 
  • خیانت اعتماد را در زندگی زوجین از بین می‌برد اما سعی کنید به یکدیگر فرصت جبران بدهید.
  • بسیاری از افراد بازگشت به زندگی بعد از خیانت را ناممکن می‌دانند. اما این احساسات است که جوهره وجودی انسان را می‌سازد و بهتر است برای داشتن آرامش ذهنی آن‌ها را کنترل کنید.

نقش مشاور در بازگشت به زندگی بعد از خیانت

از آنجایی که بیشتر زوجین در مورد بازگشت به زندگی بعد از خیانت دچار گیجی و سردرگمی شده و نمی‌دانند تصمیم درست چیست؛ کمک گرفتن از یک متخصص مانند روانشناس می‌تواند کمک بسیار بزرگی به آنها باشد. همچنین روانشناس، زوجین را راهنمایی می‌کند تا از بروز مجدد این موضوع پیشگیری کرده و پیامدهای ناشی از این موضوع را به حداقل می‌رساند.

یکی از کیس هایی که اخیرا با کمک مشاوره توانست زندگی مشترک خود را نجات داده و از طلاق جلوگیری کند؛ خانم 29 ساله ای بود که بعد از 5 سال زندگی مشترک متوجه خیانت همسرش شده و  تصمیم به جدایی گرفته بود. این فرد برای مدتی به خانه خانواده خودش رفته و تصمیم داشت تا زمان طلاق آنجا بماند. اما از طرف خانواده خودش نیز تحت فشار زیادی قرار داشت و نمی‌دانست که راه درست کدام است.

در این مدت نیز همسر پشیمان شده و به روش های مختلف تلاش می‌کرد تا با زن ارتباط بگیرد. خانم تصمیم گرفت که از مشاوره کمک بگیرد و بعد از 4 جلسه به تصمیم نهایی در این مورد رسید. او به زندگی مشترک خود بازگشته و اینبار به همراه همسر جلسات خود را ادامه داد. او توانست این موضوع را تا حدی فراموش کرده و به زندگی مشترک خود به خوبی ادامه دهد.

چطور بعد از خیانت به همسرمان اعتماد کنیم؟

 

علاوه بر روش هایی که در قسمت های قبلی به آنها اشاره شد؛ روش های موثر دیگری نیز در این زمینه وجود دارد که به زوجین زیادی برای بازگشت به زندگی بعد از خیانت کمک کرده اند. برخی از این روش ها شامل موارد زیر هستند.

  • پذیرش خشم خود
  • صبوری و عدم پاسخدهی عجولانه
  • احساسات خود را بنویسید
  • کمک گرفتن از متخصص

سخن پایانی

در نهایت تصمیم گیری در مورد بازگشت به زندگی بعد از خیانت ، برعهده خودتان است. بهتر است در این مورد کمی به خود زمان داده و بیشتر فکر کنید. همچنین حتما از یک روانشناس نیز کمک گرفته و با او مشورت نمایید. پایان دادن به زندگی مشترک ، با اینکه در مواردی به صلاح افراد است؛ اما کار ساده ای نیست. از این رو باید همه جوانب را در نظر داشته و با یک متخصص مشورت کنید.

برای دریافت مشاوره در زمینه بازگشت به زندگی بعد از خیانت می‌توانید در هر زمان از روز برای مشاوره آنلاین با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگیرید.

 

سوالات متداول

در زندگی بعد از خیانت چطور باید رفتار کنیم؟

خیانت اثرات نامطلوبی از خود بر جای می‌گذارد اما برای اینکه بتوانید به شریک زندگی‌تان اعتماد کنید، باید سعی کنید به او فرصتی برای جبران بدهید.

آیا زندگی بعد از خیانت با همسر امکان پذیر است؟

بازسازی رابطه و از سرگرفتن رابطه پس از خیانت، آسان نیست اما سعی کنید یک فرصت جبران به طرف مقابل خود بدهید. لازمه اینکار غلبه بر درد دلشکستگی و قدم گذاشتن در مسیر آینده است.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.